Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Radičovú čaká bezsenná noc: Ponúkla demisiu a je sklamaná

Iveta Radičová Zobraziť galériu (2)
Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Situácia sa vyhrocuje! Premiérka Iveta Radičová totiž ponúkla tri alternatívy, medzi ktorými sa až dvakrát objavila možnosť, že podá demisiu. Do rána sa rozhodne, aký postup navrhne v súvislosti s eurovalom, podľa jej slov ju čaká nie prvá bezsenná noc. Svoje rozhodnutie oznámi na stretnutí s predsedami koaličných strán, ktoré bude ráno o 9:00 na Úrade vlády

Premiérka dnes podľa medializovaných informácii pred poslaneckým klubom SDKÚ aj pred prezídiom strany ponúkla svoju demisiu v prípade, že sa nepodarí dosiahnuť dohodu o eurovale. Podľa denníka Sme však Radičovej viacerí ľudia z vedenia strany odporúčali, aby radšej nechala spojiť hlasovanie o eurovale s dôverou vláde.

Radičová po skončení Koaličnej rady novinárom povedala, že prehlbujúca sa kríza si vyžaduje nástojčivé riešenie. „Slovensko dokáže len ťažko čeliť problémom osamotené. Bez nadnárodných programov je malá šanca, že zvládneme toto obdobie,“ povedala.

Podľa informácií predsedníčka vlády ponúkla dnes večer na Koaličnej rade tri alternatívy – spojenie hlasovania o eurovale s vyslovením dôvery vláde, demisiu, ak euroval v parlamente neprejde, ale aj demisiu ešte pred hlasovaním, aby sa vytvoril priestor na ďalšie rokovania.

Predstavitelia koaličných strán sa rozišli do svojich straníckych centrál, kde prebiehajú rokovania najvyšších straníckych orgánov jednotlivých vládnych strán. Radičová vyhlásila, že je sklamaná, že z dnešnej nedohody koalície o eurovale. Povedala to novinárom pri príchode do straníckej centrály SDKÚ na rokovanie prezídia, ktoré sa začalo o 20:30. Na otázku, či má chuť ďalej vládnuť povedala: „To nie je o chuti , ale o možnosti vládnuť.“

Po rokovaní nepriamo prezídia priznala, že ak by SaS za euroval nezahlasovala ani v prípade, že by bolo hlasovania spojené s dôverou vláde, považovala by to zo strany lídra SaS Richarda Sulíka za podraz. "Ako sa rozhodnú, je skutočne na ich zodpovednosti," odkázala liberálom.

Podľa nej je podstatné, aby prestalo nezmyselné spájanie a hlúposti, že tu nejaká nezodpovedná premiérka s nezodpovednými členmi koalície ide dávať peniaze nejakému tučnému Grékovi. "To nie je pravda," zdôraznila. Tvrdí, že Slovensko nemôže byť Robinson v centre Európy, ktorý si myslí, že nie je naviazaný na ekonomické výsledky ostatných krajín a že zvládne vyrábať autá, ktoré nikto v iných krajinách nebude kupovať a udrží aký-taký ekonomický rast. "Toto si azda nemôžeme myslieť," dodala.

Lídri sa na eurovale nedohodli

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu