Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

SaS hľadá dôvody prečo nehlasovať za euroval, tvrdí Bugár

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - SaS podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára svojimi pondelkovými vyhláseniami len hľadá ďalší dôvod, prečo nezahlasuje za euroval.

"Ak Iveta Radičová nechce spojiť toto hlasovanie s hlasovaním o dôvere vláde, naši ministri nebudú vo vláde za takýto krok hlasovať. Je to jej záležitosť, my ju do toho tlačiť nebudeme. Pani premiérka sa musí rozhodnúť," povedal Bugár v pondelok pred novinármi pri príchode na Koaličnú radu v súvislosti s vyhlásením SaS, že vôbec nejde o euroval, ale niekto chce premiérku donútiť, aby podala demisiu.

Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda si myslí, že strana SaS by mala mať silu a odvahu rozpoznať, čo je pre Slovensko a pre zjednotenú Európu dobré. "Žasnem nad tým, akú konštrukciu si vie Richard Sulík navymýšľať, keď mu tečie do topánok," vyhlásil minister financií a podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš. Podľa neho však ak niekomu ide naozaj o dohodu, rieši to za rokovacím stolom a nie zvolávaním tlačoviek a vymýšľaním absurdných konštrukcií. SaS zvolala tlačovú besedu hodinu pred začiatkom Koaličnej rady.

Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič prichádzal na Koaličnú radu s pocitom, že je to posledná Koaličná rada tejto koalície a uvidí. "Nádej mám, že nebude posledná, ale idem aj tak s pocitom, že bude posledná. Chcel som doniesť aj nejaké parte, že by sme to vycapili na dvere, ale nechcelo sa mi,“ vyhlásil pred novinármi. Matovič nechápe postoj troch koaličných strán, pretože podľa neho návrh SaS je naozaj dobrý.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu