Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rozlúčka s českým hokejistom: Nebo plače pre Karla!

Karel Rachůnek
Karel Rachůnek

ZLÍN - Stovky ľudí sa dnes na námestí Mieru v Zlíne rozlúčili s miestnym rodákom Karlom Rachůnkom. Hokejový obranca bol jednou zo 44 obetí havárie lietadla tímu KHL Lokomotiv Jaroslavľ, ktoré sa zrútilo minulú stredu. Po smútočnom obrade v centre mesta bude popoludní nasledovať pohreb na miestnom lesnom cintoríne za prítomnosti rodiny a najbližších priateľov.

Tichá spomienka bez prejavov začala o 12:00 a na pódiu i v jeho okolí potrvá až do večera. Ľudia písali odkazy do kondolenčnej knihy, zapaľovali sviečky a nosili kvety, ktoré po rozlúčka prevezú k hrobu. Vystavená bola veľká fotografia a z reproduktorov znela hudba, ktorú tridsaťdvaročný zadák rád počúval. Na veľkom plátne potom bežal dokument o hokejistovi, ktorý v Zlíne začal svoju bohatú kariéru a v roku 1997 tu odohral svoj prvý extraligový zápas. Pre Karla plakalo aj nebo; krátko po pol jednej sa v Zlíne spustil obrovský lejak a väčšina ľudí sa rozpŕchla.

Zlínsky hokejový klub už skôr oznámil, že zo sady svojich dresov vyradí Rachůnkovo ​​číslo 29. Zvažuje tiež vyvesenie jeho dresu k stropu zimného štadióna medzi ostatné klubové legendy.

Lietadlo Jak-42 s hokejistami Lokomotívu sa zrútilo pred týždňom krátko po štarte neďaleko jaroslavľského letiska. Na jeho palube zahynuli takmer všetci členovia tímu vrátane Pavla Demitru. V lietadle cestovalo 45 ľudí, haváriu prežil len palubný inžinier Alexander Sizov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu