Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Posledné zbohom: Slová lásky manželka hokejistovi zašepkala do ucha

Galimov ťažkým popáleninám podľahol
Galimov ťažkým popáleninám podľahol

PRAHA - Iba o niekoľko dní prežil svojich kamarátov, ktorí zahynuli v troskách lietadla Jak-42 neďaleko ruského mesta Jaroslavľ. Alexandr Galimov (†26) nemal už od začiatku takmer žiadne šance na prežitie. V pondelok svojim zraneniam podľahol. Deň pred smrťou ho ešte stihla navštíviť žena.

Podľa predstaviteľov moskovského popáleninového centra bola manželka ruského hokejistu zmierená s najhorším možným scenárom. "Prišli sme spolu sa Sašom a ona mu niečo zašepkala do ucha.

Mohol ale Alexandr, ktorý bol v bezvedomí, počuť, čo mu jeho žena naposledy šepkala do ucha? Veríme, že ľudia v bezvedomí ešte nejak počujú a cítia. Osobne si myslím, že áno, mohol ju počuť," povedal šéf nemocnice Andrej Alexejev.

Ako ďalej uviedol, situácia sa mohla meniť každým okamihom. V takých prípadoch sa snažíme, aby nemali príbuzní pocit, že nemohli svojim blízkym povedať zbohom."

Mnohí pritom verili, že Galimov prežije. Bezprostredne po tragédii totiž hovoril a sám sa dokázal dostať z rieky. "V prvotnom stave šoku je toho telo schopné. Potom ale nasleduje ďalšia reakcia a začínajú zlyhávať jednotlivé orgány," upresnil Alexejev. Bieloruský hokejista mal popáleniny na 90 percentách tela, z toho 70 percent hlboké. "V takej situácii zostáva už len veriť v zázrak. Bohužiaľ to sa nestalo." dodal.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu