Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Kráter a trosky, šokujúce video po výbuchu v Osle

Tlaková vlna zasiahla obchod Zobraziť galériu (2)
Tlaková vlna zasiahla obchod

BRATISLAVA/OSLO - Beh po ulici posiatej troskami, na ktorej ležali zranení, blúdenie po chodbách a zničených kanceláriách ministerstva. Prvé sekundy po piatkovom výbuchu v Osle zachytil náhodný okoloidúci Johan Christian Tandberg.

Video zachytáva kráter ale aj interiéry zničenej budovy ministerstva. Ako uviedol autor v rozhovore pre denník ´Dagbladet´, v prvej chvíli reagoval celkom spontánne: "Chcel som zistiť, či je tam ešte niekto, kto potrebuje pomoc." Napadlo mu pritom, že nakrúti všetko, čo môže byť neskôr užitočné pre políciu.

Autora videa natočil výbuch v blízkom tuneli, z ktorého sa snažil dostať čo najrýchlejšie. Ako uviedol, bol natoľko mohutný, že sa obával, aby sa nezrútil.

"Najskôr som si myslel, že vybuchlo niekoľko bômb. Až keď som uvidel kráter pred budovou, zistil som, že vybuchla jedna, ale mohutná bomba," citoval jeho slová Dagbaldet.

Muž sa rozhodne necítil ako hrdina a svojich blízkych sa dokonca pýtal, či to, čo urobil nebolo hlúpe a nebezpečné. "Počul som, že som urobil dobre, takže ničoho neľutujem," skonštatoval.

Ďalšie video ukazuje moment výbuchu v obchode Digital Impuls v tesnej blízkosti vládnej štvrte, kde mali ľudia viac šťastia. Tlaková vlna vybila výklad obchodu, z ktorého popadal vystavený tovar. Explózia v Osle si vyžiadala osem obetí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu