Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kupoval si hlasy voličov?

Peter Bačkovský: „Neovplyvňoval som žiadne rozhodnutia. Voličov som len žiadal o podporu.“
Peter Bačkovský: „Neovplyvňoval som žiadne rozhodnutia. Voličov som len žiadal o podporu.“

TREBIŠOV - Voľby poslancov regionálneho parlamentu v Košickom kraji zaváňajú škandálom. Najviac - až 4 820 hlasov získal šéf Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) v Trebišove Peter Bačkovský. Voličov oslovoval listami, že im v zmysle zákona pomohol. Na revanš od nich žiadal, aby mu odovzdali svoj hlas!

Postup nového poslanca, ktorý je aj krajským predsedom Demokratickej strany, už preveruje finančná polícia. Prešetruje, či obálky neposielal na súkromné adresy za štátne peniaze. „Zásielky som posielal na rôzne adresy so známkami po 9 korún. Listov mohlo byť okolo tisícky. Na poštovné aj papier mám doklady, že som to platil sám,“ vraví Bačkovský. Etický a morálny prešľap však kategoricky odmietol: „Každý si môže zvoliť spôsob, akým osloví voličov a obráti sa na nich so žiadosťou o podporu. Netajím, že som zaslal listy aj na školy, ktoré mi v minulosti ako riaditeľovi školskej správy podliehali. Ja som sa teraz len uchádzal o ich dôveru.“

Z LISTU VOLIČOM
„Ako riaditeľ ÚPSVR som sa v minulosti zodpovedne a citlivo zaoberal Vašimi požiadavkami v zmysle zákona. Na čo ste mali nárok, Vám bolo vyhovené. Preto Vás žiadam, aby ste mi odovzdali hlas,“ píše sa o. i. v liste voličom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu