Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Obce a mestá v Liptove nechcú kontrolovať čistotu riek a potokov

Rudolf Pado hovorí, že potoky sú znečistené. To potvrdili aj merania, ktoré Občianske združenie Tatry robilo.
Rudolf Pado hovorí, že potoky sú znečistené. To potvrdili aj merania, ktoré Občianske združenie Tatry robilo.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Obce a mestá v Liptove nechcú kontrolovať čistotu riek či potokov. Občianske združenie (OZ) Tatry chcelo v regióne vytvoriť Podtatranskú riečnu koalíciu, ktorej cieľom mala byť ochrana a kontrola čistoty vodných tokov. Až trikrát oslovili všetky obce a mestá, ale odpovede sa nedočkali.

„Naposledy sme rozposlali 78 listov s tým, že sa spoločne stretneme a oboznámime ich s projektom. Odpoveď nám však poslala iba jedna obec,“ povedal Rudolf Pado z OZ Tatry. „Podľa môjho názoru ide o alibizmus zo strany starostov. Tí by totiž museli pokutovať svojich obyvateľovza znečisťovanie riek, a tak by stratili ich voličskú podporu. Potoky a rieky v regióne sú silno znečistené. Sú plné močovky, fosforečnanov a dusičnanov. To potvrdili aj naše merania. Dokonca v niektorých obciach boli potoky vyschnuté a tieklo v nich to, čo tam ľudia vypustili zo svojich domov,“ dodal Rudolf Pado, ktorý je z prístupu starostov a primátorov sklamaný.

Nový Čas už viackrát upozorňoval na znečistené rieky v niektorých obciach Liptova . Jednou z obcí sú aj Lipt. Sliače. Tie však taktiež neodpovedali na výzvu OZ Tatry: „Možno v minulosti takýto list prišiel, no ak má niekto záujem vytvárať podobné združenia, dôležitý je osobný kontakt. Takže, keby k nám niekto prišiel s takouto ponukou, určite by som si to pamätal,“ povedal Miroslav Hanula, zástupca starostu v Lipt. Sliačoch. Rudolf Pado hovorí, že potoky sú znečistené. To potvrdili aj merania, ktoré Občianske združenie Tatry robilo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu