Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Zubár, ktorý chcel sex, o licenciu nepríde

Vendelín Ťažandlák stále pracuje vo svojej ordinácii. Tvrdí, že je nevinný.
Vendelín Ťažandlák stále pracuje vo svojej ordinácii. Tvrdí, že je nevinný.

DOLNÝ KUBÍN - Dolnokubínsky zubár žiadal od svojej pacientky intímny vzťah za to, že je urobí zuby. Vendelín Ťažandlák to však popiera. Vo svojej ordinácii nám včera tvrdil, že je nevinný a to aj napriek tomu, že inkriminovanú situáciu nakrútila skrytá kamera reportérov Slovenskej televízie.

Riaditeľ sekretariátu Slovenskej komory zubných lekárov Milan Kamenský na otázku, či dentista môže pre tento prípad prísť o licenciu, povedal: "Lekár musí spraviť takú chybu, za ktorú bude odsúdený. Avšak iba v súvislosti s výkonom svojho povolania. Keďže v tomto prípade neprišlo k odbornému pochybeniu, zubár o licenciu prísť nemôže." Dentista robil svojej pacientke sexuálne návrhy. Vraj ho musí nejako motivovať, inak jej zuby nespraví. Neskôr ju dokonca aj obchytkával. Žena ho odmietala a všetko nakrútila na kameru, ktorú mala od redaktorov STV.

V. Ťažandlák pracuje ako súkromný zubár v dolnokubínskej nemocnici. Vedenie tvrdí, že nemajú s ním nič spoločné, iba mu prenajímajú priestor na ordináciu. Viacerí zamestnanci však potvrdili, že zubár má rád ženy. Tak to bolo údajne aj v minulosti, keď bol primárom stomatologického oddelenia dolnokubínskej nemocnice. Nikto však vtedy nič nepovedal, lebo sa všetci báli o svoje miesta.

A ako sa pozerá na celú situáciu zubár? "Všetko sú to nezmysly, podám žalobu na súd. Ja som nevinný. Keď ma navštívila mladá žena, bola nedeľa. Robil som známym zuby a potom sme trochu oslavovali. Povedal som jej, že môže prísť aj v nedeľu, lebo budem v práci. To je všetko, čo viem k tomu povedať," tvrdil V. Ťažandlák. Na otázku, či sa mu mladá žena páčila, odpovedal: "To je somarina, už mi s tým dajte pokoj."

Zubár, ktorý je ženatý a má deti, je na Orave známy aj ako úspešný jachtár. Je významnou osobnosťou mesta a nedávno ho zapísali do Pamätnej knihy Dolného Kubína. Dlhé roky je priateľom primátora D. Kubína Ľubomíra Bláhu, ktorý je z celej situácie v šoku a odmieta ju komentovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu