Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bugárovci žalujú Csákyho, sú si istí výhrou

Pál Csáky
Pál Csáky (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Most-Híd bol zriadený a financovaný Smerom, za tieto slová na adresu bývalých kolegov si Pál Csáky vyslúžil žalobu a celá vec sa tak skončí pred súdom. Predvolebné vyjadrenia expredsedu SMK bude už vo štvrtok riešiť súd. Potvrdila to dnes hovorkyňa Mosta-Híd Nora Czuczorová.

Strana Bélu Bugára zažalovala Csákyho za jeho tvrdenia pred minuloročnými parlamentnými voľbami. Podobné vyjadrenia mal aj Miklós Duray. Most-Híd považuje Csákyho a Durayove vyhlásenia za klamstvá a ohováranie.
     
Poslanec parlamentu a člen predsedníctva Mosta-Híd Gábor Gál ešte v septembri minulého roka uviedol, že inak ako súdnou cestou odmietajú Bugárovci na tieto vyjadrenia reagovať. "Je zbytočné na to reagovať. Tí páni si musia uvedomiť, že nie je možné, aby v právnom štáte osočovali neprávom niekoho iného. Na to sú príslušné inštitúcie, aby zastavili niekoho, kto narušuje práva niekoho iného," vyhlásil. Dodal, že Most-Híd si je výhrou v súdnom spore istý.
     
Bugár bol v minulosti predsedom SMK, v roku 2009 však s niekoľkými partnermi opustili stranu a založili Most-Híd. Na rozdiel od SMK sa v parlamentných voľbách dostal do parlamentu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu