Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Uviaznutý Slovák na Heathrowe: Spacák a nechutný sendvič!

O hoteli zadarmo môžu ľudia len snívať Zobraziť galériu (2)
O hoteli zadarmo môžu ľudia len snívať

BRATISLAVA/LONDÝN – Pasažieri na európskych letiskách stále zažívajú pravé peklo. Hoci londýnsky Heathrow v utorok večer informoval o sprevádzkovaní ďalšej dráhy, mnohým cestujúcim to nie je nič platné. Tých, ktorí stále dúfajú, že na Vianoce sa im podarí dostať domov, bude postihovať meškanie a rušenie letov ešte niekoľko dní, napísal Reuters.

Spoločnosť British Airways ráno oznámila, že z Heathrowu do štvrtka odletí len tretina jej letov. Mnohé časti letiska sú podľa agentúr naďalej nepoužiteľné, vrátane plochy okolo zaparkovaných lietadiel.

"Som zaseknutý na londýnskom Heathrowe, posielam fotku ako nás tu ubytovali, to je akože zadarmo hotel," napísal nám mladý Bratislavčan Roman, ktorý uviazol cestou z USA na Slovensko. Z Londýna mal plánovaný let v pondelok popoludní, dnes ráno ešte trávil čas čakaním na zázrak.

"Po snehu ani chýru, ani slychu a pokojne rušia ďalšie lety dopredu, vôbec tu nemrzne, počasie nie je nijako nezvyčajné. Zamestnanci sú neochotní, odmietajú obsluhovať, postavia vás do 100-metrovej rady a keď ste skoro na konci, zatvoria okno," popisuje situáciu, ktorá na letisku vládne.

"Na terminál dokonca ani nepustia ľudí, ktorí nemajú potvrdený let, ten sa nedá prebookovať, nikto na linke nedvíha telefón, nikto sa o nič nezaujíma, všetci rozprávajú o ubytovaní a strave zadarmo, ktorú tvorí nechutný sendvič, voda a jablko," roztrpčene uzatvára.

Od soboty zrušili britské letiská pre silné sneženie a mrazivé podmienky stovky letov, na letiskách a staniciach európskych metropol zostali desaťtisíce ľudí. Letecká aj železničná doprava sa však podľa agentúr vo väčšine Európy vracia do normálu.

Vo Frankfurte dnes zrušili 60 letov, inak je prevádzka údajne bezproblémová. Podobná je situácia rýchlovlakov Eurostar, ktoré jazdia medzi Londýnom, Bruselom a Parížom. Deväť spojov síce zrušili aj dnes ráno, 43 by však malo ísť podľa plánu.

Uviaznutý Slovák na Heathrowe:
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu