Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Uväznia najvýznamnejšieho zločinca južného Slovenska

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NITRA – Štefan J. je podľa policajného šéfa Jaroslava Spišiaka najvýznamnejší zločinec v Komárne a okolí, polícia však jeho meno tají s odvolaním sa na prezumpciu neviny. Súd v sobotu rozhodol, že muž obvinený z brutálneho vydieračského únosu skončí aj so svojím kumpánom v nitrianskom väzení.

Podľa informácií polície Štefan spolu so Zoltánom T. vylákali do auta sabinovského podnikateľa a uniesli ho cez Maďarsko do Komárna. Cestou ho údajne fyzicky aj psychicky mučili a nútili podpisovať rôzne kúpno-predajné zmluvy a listiny, aby mohol Štefan vystupovať v jeho mene.

Žiadali od neho 240 tisíc eur a Mercedes CL 600 v hodnote 150 tisíc. Keď ho prepustili, vyhrážali sa mu, že ak bude informovať políciu, zabijú ho.

Polícia ponúkla podnikateľovi pomoc, ten ju prijal a pri preberaní peňazí sa podarilo obvinených zadržať. Štefan je podľa Spišiaka významná postava podsvetia, preto mal aj podnikateľ obavy, či sa má na políciu obrátiť.

U Štefana sa po obvinení objavili rôzne choroby a išiel do nemocnice. Podľa Spišiaka treba preskúmať, či problémy len nepredstiera. V prípade sú zapletení aj ďalší ľudia, ktorých ešte pravdepodobne obvinia. Prípadom sa zaoberá Úrad boja proti organizovanej kriminalite.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu