Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Podnikateľa zo Sabinova uniesli, mučili a vydierali!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Z vydieračského únosu obvinil dnes Útvar boja proti organizovanej kriminalite dvoch mužov z južného Slovenska. Štefan a Zoltán podľa šéfa polície Jaroslava Spišiaka uniesli podnikateľa zo Sabinova, v aute ho mučili a donútili podpísať niekoľko zmlúv a listín.

Štefan J., ktorý je podľa Spišiaka najvýznamnejším zločincom v Komárne a okolí, spolu so svojím kumpánom vylákal podnikateľa do auta. Uniesli ho do Maďarska, cez ktoré prešli až do svojho "rajónu," do Komárna.

„Cestou ho mučili fyzicky aj psychicky,“ povedal Spišiak. Nútili ho podpisovať rôzne kúpno-predajné zmluvy a listiny, aby mohol Štefan vystupovať v jeho mene na katastrálnych úradoch a v bankách. Žiadali od neho 240 tisíc eur a auto Mercedes CL 600 v hodnote 150 tisíc eur. Keď ho prepustili, vyhrážali sa mu, že ak to oznámi polícii, zabijú ho.

Polícia "svojimi operatívnymi poznatkami" prišla na to, čo sa deje a ponúkla podnikateľovi pomoc. Ten ju prijal a pri preberaní peňazí sa podarilo mužov zadržať. Štefan je teraz v nemocnici, po obvinení sa totiž u neho objavili rôzne choroby.

Podľa Spišiaka treba preskúmať, či problémy len nepredstiera. Druhý obvinený je v policajnej cele, čaká sa na rozhodnutie, či skončí vo väzbe. V prípade sú zapletení aj ďalší ľudia, ktorých ešte pravdepodobne obvinia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu