Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Sanitka sa k ťažkej havárii „ponáhľala“ štyridsiatkou

Miesto havárie Zobraziť galériu (7)
Miesto havárie

TATRANSKÁ KOTLINA – Nepozornosť poľského vodiča na šmykľavej ceste sa podpísala pod vážnu dopravnú nehodu, ktorá sa stala v Tatranskej Kotline. Tatranské cesty sú však upravené tak, že zdravotnícki záchranári sa na miesto nehody miestami nemohli ponáhľať rýchlejšie, ako štyridsiatkou.

Vodič sanitky robil čo sa dalo. Ak však nechcel na tatranských cestách spôsobiť ďalšiu nehodu, rýchlejšie ísť nemohol. Šestnásťkilometrová cesta zo základne v Starom Smokovci na miesto nehody sa mu musela zdať ako večnosť. Záchranári napokon napriek neupraveným cestám dorazili včas. Pomohli zranemému mužovi a žene z osobného auta. Muž bol zranený ľahko, no pri žene mali podozrenie z vnútorných poranení. „Sťažovala sa na bolesť hrudníka,“ povedal Miroslav Pitoňák z OR HaZZ ¬Kežmarok.

„Odrazu ma šmyklo. Nedokázal som už nič robiť. Čelne som narazil do osobného auta,“ tvrdil nešťastný Poliak. Riadil dodávku, ktorá sa mu vymkla spod kontroly. Podádka osobného auta značky Kia nemohla urobiť vôbec nič. „Táto nehoda je zbytočná,“ tvrdili vodiči okoloidúcich áut, ktorí museli na mieste nehody čakať asi hodinu. „Ak by boli cesty upravené, nestala by sa.“

nehoda, auto, tatry, sanitka, topky.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu