Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Dexia predáva svoju slovenskú dcéru skupine Penta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Belgicko-francúzska banková skupina Dexia predáva 88,71 percenta akcií Dexie banky Slovensko finančnej skupine Penta Investments. O podpise zmluvy dnes informoval hovorca banky Michal Fúrik. Finančnú hodnotu transakcie peňažný ústav nezverejnil.

Dexia je podľa výšky vkladov siedmou najväčšou bankou na Slovensku. Má 49 pobočiek. "Transakcia je súčasťou dohody s Európskou komisiou dosiahnutou vo februári 2010. Tá ustanovuje predaj Dexia banky Slovensko zo strany skupiny Dexia pred 31. októbrom 2012," poznamenal hovorca.

O kúpu podielu v slovenskej Dexii sa okrem Penty uchádzala aj finančná skupina J&T. Ďalšími záujemcami boli podľa médií Istrokapital a Tatra banka. Slovenská Dexia skončila vlani v strate viac ako 13 miliónov eur. Penta sa chce v banke zamerať na rozširovanie retailových aktivít a pokračovať v obchodoch v komunálnom sektore. Transakcia ešte podlieha súhlasu Národnej banky Slovenska a Protimonopolného úradu.

Dexia očakáva, že by mohla byť zavŕšená v prvom kvartáli budúceho roka. Dexia banka Slovensko pôsobí na trhu od roku 1993, najskôr vystupovala pod názvom Prvá komunálna banka. Finančná skupina Dexia sa stala majoritným akcionárom v roku 2000.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu