Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Tatra banka mala v aplikácii pre iPhone bezpečnostnú chybu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V aplikácii Tatra banky pre mobilné telefóny iPhone sa vyskytla bezpečnostná chyba, klienti banky sa preto mohli dostať napríklad k informáciám o cudzích účtoch.

Upozornil na to portál MacBlog.sk. Peňažný ústav chybu priznal a časť funkcií aplikácie vypol. Tatra banka spustila aplikáciu pre telefóny iPhone pred niekoľkými dňami, program umožňuje prístup k účtom alebo zadávanie platobných príkazov. Pre chybu však mohli používatelia pri prehliadaní pohybov na účte vidieť aj pohyby ostatných klientov aj s ďalšími detailmi.

"K situácii došlo z technických dôvodov a riešime ju. Funkcionalita pohybov na účte bola v aplikácii vypnutá, jej používatelia ich teraz dočasne neuvidia. Informácie o zostatku na účte alebo kreditných kartách a podobne, sú naďalej dostupné," uviedla Marína Smolková z Tatra banky. Tatra banka mala tento mesiac niekoľko dní problémy aj s internetovou stránkou, výpadky postihli napríklad služby elektronického bankovníctva. Banka patrí do rakúskej finančnej skupiny Raiffeisen.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu