Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Valka zabili jedným výstrelom, zasiahol srdce a pľúca

Polícia pri dome Ernesta Valka
Polícia pri dome Ernesta Valka

BRATISLAVA – Právnika Ernesta Valka († 57) zabili jedným výstrelom, ktorý zasiahol srdce a pľúca. Strelec použil krátku guľovú zbraň a vystrelil z niekoľkých metrov. Telo našla jeho exmanželka s dcérou v obytnej časti domu v Limbachu okolo 22:45. Uviedol to včera policajný prezident Jaroslav Spišiak.

"Valko bol v pravidelnom kontakte s exmanželkou a dcérou," uviedol minister vnútra Daniel Lipšic. Obom podľa ministra „dlhšiu dobu nedvíhal mobil,“ presnejší čas však neuviedol. Išli ho pozrieť do jeho bydliska, kde ho našli mŕtveho. Rovnako neupresnil, aký program mal Valko ani s kým sa v ten deň stretol.

Podľa Spišiaka polícia kontaktovala okruh Valkových známych a spolupracovníkov, medzi nimi aj jeho spoločníčku a podnikateľa Jaroslava Reháka. Nikto však podľa neho neprejavil záujem o policajnú ochranu.

 "Podľa obhliadky miesta činu a tela zavraždeného je preukázateľné, že došlo k jednému výstrelu, ktorý spôsobil zranenia, ktorým obeť podľahla," povedal Spišiak. Valka údajne zavraždili z niekoľkých metrov krátkou guľovou zbraňou, ktorá sa zatiaľ nenašla. Dve zbrane, ktoré mal Valko v legálnej držbe, sa podľa ministra Lipšica stratili. Polícia odmietla komentovať, či vraždu spáchalo viac ľudí ako aj prípadné motívy.

Polícia miesto činu hermeticky uzavrela, aby zaistila stopy. Vyšetrovanie vraždy podľa Spišiaka preberá Úrad boja proti organizovanej kriminalite.

Valko, ktorý vyjadril obavy o svoj život pred desiatimi rokmi, v posledných dňoch údajne neprejavil strach či podozrenie. Dcéra pre portál denníka Pravda vyhlásila, že "otec nemal v posledných dňoch obavy o život, nemal informácie, že by mu niečo hrozilo". Potvrdil to aj minister vnútra Lipšic, podľa ktorého Valko v poslednej dobe neprejavil obavu o svoj život. "Neprejavil ju ani u osôb, s ktorými bol včera," dodal Lipšic.

Lipšic hovoril o Valkovi ako o svojom priateľovi a kolegovi. Upozornil, že polícia bude zverejňovať iba nevyhnutné údaje, aby nezmarila vyšetrovanie. "Naším eminentným záujmom nie je viesť online vyšetrovanie, ale objasniť skutok a nájsť páchateľov," zdôraznil.

Valkova vražda šokovala mnohých politikov. Niektorí analytici nevylúčili, že za advokátovou smrťou môže stáť mafia a motívom môže byť pomsta.



Tu bude player


spišiak, valko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu