Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Novým ministrom životného prostredia je ekonóm Nagy

József Nagy
József Nagy

BRATISLAVA - Obnovené ministerstvo životného prostredia povedie vyštudovaný ekonóm József Nagy (Most-Híd). Do funkcie ho dnes vymenoval prezident Ivan Gašparovič. Bývalý poslanec parlamentu Nagy sa pred časom stal štátnym tajomníkom ministerstva pôdohospodárstva zodpovedným za oblasť životného prostredia.

Ministerstvo životného prostredia bývalá vláda zlúčila s ministerstvom pôdohospodárstva, nový kabinet premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) sa však dohodol na jeho obnovení. Úrad začal fungovať od pondelka.

Nový minister v minulosti šéfoval spoločnosti zaoberajúcej sa stavebnými a hydromelioračnými prácami. Za prioritu v novej funkcii označil protipovodňové opatrenia či odstránenie starých ekologických záťaží.

Ministerstvo životného prostredia za prechádzajúcej vlády čelilo kritike za viaceré rozhodnutia, jednou z najspornejších transakcií bol pre Slovensko údajne nevýhodný predaj emisných kvót. Nagy v minulosti tvrdil, že sa pokúsi získať chýbajúci doplatok za predané emisie vo výške 15 miliónov eur. Peniaze mala doplatiť americká spoločnosť Interblue Group, ktorá však medzičasom zanikla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu