Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Krakove mali chytiť údajného mafiána Mella

Karol Mello
Karol Mello

BRATISLAVA - V zahraničí zadržali jedného z najhľadanejších Slovákov, Karola Mella. Jedného z bossov hornonitrianskeho podsvetia mali chytiť v poľskom Krakove.

Údajného mafiána čakajú na Slovensku najmenej dva súdne procesy, jeden z nich sa týka vraždy ženy a dieťaťa v Moste pri Bratislave spred šiestich rokov. Po Mellovi policajti pátrali štyri roky.

Už v lete 2007 pritom médiá zverejnili Mellovu fotografiu, ako sa s rodinou prechádza po pláži v španielskom Alicante. Polícia ho však vtedy nevypátrala. Novinári preto špekulovali, či ho policajti nenechávajú na slobode, aby ho neskôr mohli použiť ako chráneného svedka v niektorom z mafiánskych prípadov.

"On nie je chránený ako svedok, teda aspoň ja nemám takú vedomosť," povedal jeho advokát Peter Schmidl pred dvoma týždňami, keď na Mella súd prijímal obžalobu. Prokuratúra štyridsiatnika z Prievidze viní z toho, že si objednal vraždu bývalého policajta z Mosta pri Bratislave. Šéf zemplínskeho podsvetia Branislav Adamčo s Nikolom Pajdičom a Jozefom Baloghom však nakoniec vraj omylom podľa prokuratúry koncom roka 2004 zastrelili mužovho desaťročného syna a jeho priateľku.

Proces pre tieto vraždy sa na Okresnom súde Bratislava I začne v decembri. Mella doposiaľ stíhali ako ušlého, podľa polície o procese vedel, ale vyhýbal sa mu. Súdu dokonca poslal list, kde vyjadril nedôveru svojmu advokátovi. Potom však zmenil názor a právnikovi napísal ospravedlnenie, vraj mal zlé informácie. Ďalšiu obžalobu má Prievidžan na Okresnom sude Trnava. Mello sa skrýval v zahraničí aj so svojou priateľkou, herečkou Marošovou a ich malým synom. Marošová pre vzťah s kontroverzným mužom zanechala kariéru v Slovenskom národnom divadle. V minulosti Mello aj so svojím už nebohým bratom Ivanom strávil istý čas vo väzbe, na slobodu sa dostali v januári 2002.

O zadržaní dnes informovali portály tvnoviny.sk a cas.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu