Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Súd pátra po Slovenke, mala by mať 192 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Môže sa na Slovensku niekto dožiť 192 rokov? Zrejme nie, ale zákon je zákon. Takto uvažovali zástupcovia Okresného súdu v Trenčíne, keď vyzvali ženu narodenú v roku 1818, aby sa do jedného roka prihlásila úradom. Súd argumentuje, že inak by ju nemohol vyhlásiť za mŕtvu, čo jej potomok potrebuje na vysporiadanie dedičstva.

O kurióznom prípade informovali televízie Markíza a TA3. Nepredpokladá sa, že je ešte nažive, súd však musí postupovať v súlade so zákonom, poznamenal pre Markízu hovorca trenčianskeho súdu Roman Tarabus. Tvrdil, že podobné prípady už zaznamenali. Pátranie odštartoval podľa televízií potomok ženy Pavol Petrúšek. Na uzavretie dedičského konania totiž potrebuje jej úmrtný list.

"Zistili sme narodenie, zistili sme, kedy sa vydala, ale kedy zomrela, nevieme," povedal muž televízii TA3. "Vo svete také niečo neexistuje," krútil hlavou nad počínaním súdu. TA3 poznamenala, že posledná stopa po starenke sa objavila v obci Pruské neďaleko Ilavy, ani tam však nie je žiaden záznam o jej úmrtí.

Starosta obce uvažoval, že mohla zomrieť napríklad v zahraničí. Skutočná najstaršia Slovenka Hedviga Sekerášová má podľa TA3 108 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu