Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Trebišovčania spisujú petíciu proti prostitúcii a žobraniu

Mesto Trebišov
Mesto Trebišov

TREBIŠOV – Trebišovčania spisujú petíciu, v ktorej požadujú, aby mestská polícia v súčinnosti so štátnou zabránila prostitúcii, obťažujúcemu žobraniu, vyberaniu odpadkov z nádob a potulovaniu sa školopovinných detí.

„Dlhodobý nezáujem kompetentných orgánov o riešenie niektorých otázok čistoty a bezpečnosti v meste Trebišov bol dôvodom začatia petície. Iniciátorom petície je Občianske združenie Trebišov nahlas, ktoré začalo so zbieraním podpisov 15. októbra a za necelé tri hodiny získalo pod petíciu 508 podpisov,“ povedal predseda občianskeho združenia Trebišov nahlas Gejza Gore.

„My, podpísaní občania, žiadame primátora mesta Trebišov, aby mestská polícia v súčinnosti so štátnou políciou dôsledne dbala na udržiavanie bezpečnosti a čistoty v meste. Navrhujeme, aby najmä zabránila - potulovaniu školopovinných detí po meste v čase vyučovania, aktívnemu obťažujúcemu žobraniu na miestach prístupných verejnosti, vyberaniu odpadkov zo smetných nádob, pouličnej prostitúcii," píše sa v petícii.

"Plánujeme získať päťtisíc podpisov, čo je de facto štvrtina celkového počtu obyvateľov, a chceme ich vyzbierať do konca októbra. Je pravdepodobné, že ju odovzdáme už novému vedeniu mesta. Vnímame to ako veľký problém, pretože množstvo školopovinných detí sa túla po uliciach, rovnako je veľkým problémom aj vyberanie odpadkov. Mysleli sme si, že u nás nemôžeme mať problém s prostitúciou, ale je to tu, najmä na vstupe do mesta od Kráľovského Chlmca. Nie je problém, že ich na križovatkách vidieť aj za bieleho dňa,“ uviedol Marián Kolesár, člen petičného výboru poverený rokovať s dotknutými orgánmi územnej samosprávy.

Podľa Kolesára sa ľudia sťažovali na meste i mestskej polícii. "Viackrát sa o týchto problémoch diskutovalo aj na mestskom zastupiteľstve, keď sa s interpeláciou obrátili poslanci. Ale nik sa týmito problémami seriózne nezaoberal,“ tvrdí Kolesár.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu