Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

K prostitúcii nútia až 40 tisíc dievčat!

ilustračné foto
ilustračné foto

ABUJA - Tisícky nigérijských dievčat sú v okolitých afrických krajinách nútené k prostitúcii. Uviedol to nigérijský Štátny úrad pre boj proti obchodovaniu s ľuďmi (NAPTIP), podľa ktorého sa proti priekupníkom chystajú zakročiť policajti v západoafrickom Mali. Podľa NAPTIP k prostitúcii nútia približne 20 až 40 tisíc nigérijských žien.

Nevestince a takzvané otrocké tábory sú podľa vyšetrovateľov v Mali, Burkine Faso, Nigeri, Líbyi, Maroku, Pobreží Slonoviny a na Kapverdách. Úrad spolupracuje s políciou v Mali, ktorá sa údajne chystá niektoré nevestince uzavrieť a zatknúť osoby obchodujúce s ľuďmi. V Mali, kde je prostitúcia legálna, končí podľa vyšetrovateľov väčšina dievčat. Najviac nevestincov je v hlavnom meste Bamaku, veľa ich je tiež v baníckych mestách Kayes a Mopti. Na prevádzku vykričaných domov údajne dozerajú staršie ženy, ktoré takisto pochádzajú z Nigérie.

Nigérijské dievčatá pochádzajú predovšetkým z chudobných oblastí v okolí delty Nigeru. Priekupníci im sľubujú prácu a možnosť odcestovať do Európy. V nevestincoch ich ale držia takmer ako otrokyne a násilím ich nútia k prostitúcii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu