Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Školáčku (13) naučili na pervitín a ponúkali na sex!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRENČÍN – Okresný súd Trenčín včera uznal Tomáša L. (27) a Moniku Š. (23) za vinných z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a zo zločinu kupliarstva formou spolupáchateľstva. Ide o dvojicu, ktorá podľa súdu prehovorila maloleté dievča na poskytovanie sexuálnych služieb za peniaze.

Tomáš L. bol odsúdený na 13 rokov nepodmienečne, Monika Š. na 10 rokov nepodmienečne. Obaja si mali svoj trest odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia a dva roky stráviť pod ochranným dohľadom. Obaja obžalovaní sa však voči rozsudku ihneď odvolali, takže nie je právoplatný.

Okresný súd obom mimoriadne znížil trest, pretože trestná sadzba stanovená zákonom by bola podľa senátu neprimerane prísna. Prežité udalosti by nemali podľa súdnej znalkyne zanechať na maloletej Jane Š., ktorá bola ich obeťou, negatívne zážitky.

Obžalovaní podľa rozsudku okresného súdu spoločne prehovorili maloleté - v tom čase 13-ročné dievča na poskytovanie sexuálnych služieb za peniaze vo výške od 40 do 70 eur, hoci poznali jej vek. Zákazníkov na sexuálne služby zabezpečoval obžalovaný cez internet a telefón, obžalovaná sa o maloleté dievča starala a vyberala peniaze od zákazníkov. Polovicu zisku si dvojica ponechala a druhú polovicu odovzdali maloletej.

Sexuálne služby maloleté dievča poskytovalo v byte v Trenčianskych Tepliciach počas letných prázdnin v roku 2009. Obžalovaný Tomáš L. v tom období kupoval pervitín, prechovával ho v mieste bydliska a presne nezistené množstvo tejto psychotropnej látky predal alebo bezplatne poskytol viacerým osobám. Obaja obžalovaní pervitín poskytli aj maloletému 13-ročnému dievčaťu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu