Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

STV odmieta, že by pripravovala vypnutie Trojky

Budova Slovenskej televízie
Budova Slovenskej televízie

BRATISLAVA - Zatiaľ sa nerozhodlo o pozastavení vysielania športového kanála Slovenskej televízie (STV). STV zároveň odmieta, že by v súčasnosti pripravovala vypnutie Trojky, uviedol hovorca STV Peter Susko v reakcii na článok "Trojka končí", zverejnený dnes na Mediálne.sk.

Podľa informácií portálu "vedenie STV plánuje od 1. novembra zastaviť vysielanie Trojky". Podľa Suska nebude televízia na "údajné informácie uvedené v nejakom článku na Mediálne.sk a odvolávajúce sa na 'zdroj blízky STV' reagovať". "Manažment Slovenskej televízie v súčasnosti skúma rôzne možnosti, ako naplniť odporúčanie Rady STV generálnemu riaditeľovi STV zvýšiť účinnosť navrhovaných úsporných opatrení tak, aby sa výraznejšie premietli do výdavkovej časti rozpočtu 2010. Variant pozastavenia vysielania Trojky ako programového okruhu STV bol na stole ako jedna z takýchto možností. Nič však ešte nebolo rozhodnuté,“ reagoval Susko.

Podľa Mediálne.sk "tretí okruh Slovenskej televízie nebude mať dlhé trvanie. Vedenie STV plánuje údajne od 1. novembra zrušiť Trojku. Informáciu poskytol Mediálne.sk zdroj blízky Slovenskej televízii. Zatiaľ nie je jasné, či ide o dočasné pozastavenie, alebo úplné zrušenie." Na portáli sa ďalej píše, že "je pravdepodobné, že zrušením Trojky sa zmení aj program Dvojky, kam sa presunú športové prenosy, na ktoré má televízia zazmluvnené vysielacie práva". V článku pripomína tvrdenia ekonomickej riaditeľky STV Libuše Baranovej na jednom z posledných zasadnutí Rady STV "ak by STV prestala vysielať na programovom okruhu STV3, porušila by tým zákon.“ Podľa Baranovej k istým úsporám by došlo, ale nebolo by to veľa, "pretože sú tam zabookované licencie, ktoré by aj tak exspirovali a v nákladovej oblasti by sa strata ešte prehĺbila, lebo by sa museli odpísať,“ uvádza sa ďalej v článku. Mediálne.sk zároveň dodáva, že "Trojka v súčasnosti vysiela v obmedzenom režime, cez pracovný týždeň štartuje až poobede. Úsporné opatrenia sa jej dotkli už v lete. K obmedzeniu vysielania na Trojke pristúpila televízia už viackrát."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu