Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

STV má za prehratý spor o starú zmluvu zaplatiť 2,9 milióna!

Slovenská televízia
Slovenská televízia

BRATISLAVA - Slovenská televízia (STV) definitívne prehrala spor so spoločnosťou Omega Plus, za porušenie zmluvy z roku 1997 má zaplatiť 2,9 milióna eur. Rozhodol o tom Krajský súd v Bratislave po tom, čo mu zamietnutý nárok Omegy na odškodné vrátil Najvyšší súd. Rozsudok je právoplatný od konca augusta, potvrdil dnes hovorca súdu Pavol Adamčiak. Prehra môže údajne STV priviesť do platobnej neschopnosti.

"Odvolací súd sa plne stotožňuje s odôvodnením napadnutého rozhodnutia súdu 1. stupňa, konštatuje správnosť dôvodov v plnom rozsahu, i pokiaľ ide o oprávnenosť výšky ušlého zisku," informoval Adamčiak. Krajský súd tak rozhodol napriek tomu, že mal v minulosti opačný názor. Podľa Adamčiaka však bol viazaný verdiktom Najvyššieho súdu. Ten mu prípad vrátil vlani v novembri.

Zmluvu s firmou Omega Plus na výrobu relácie o počasí uzavrel v roku 1997 vtedajší riaditeľ STV Igor Kubiš, mala platiť do konca roka 2005. Jeho nástupca Milan Materák ju vypovedal ako neplatnú, lebo firma v tom čase podľa neho nemala živnostenský list na výrobu audiovizuálnych diel. Majitelia Omegy s tým nesúhlasili a v roku 2002 sa začal súd.

STV zrejme bude mať problémy pohľadávku Omegy vyplatiť, má totiž finančné problémy a hospodári so stratou. Jej plánované výdavky na tento rok sú 94,53 milióna eur, príjmy 90,87 milióna eur. Podľa bývalého člena Rady STV, jej kontrolného orgánu, môže mať rozhodnutie súdu vážne následky. "V prípade právoplatnosti rozsudku by sa STV okamžite dostala do platobnej neschopnosti," uviedol Peter Malec na svojom blogu.

Televízii sa však v apríli podarilo na krajskom súde vyhrať svoj najvážnejší spor so Štúdiom Beta. Podľa jeho rozhodnutia nemá platiť 28,4 milióna eur za vypovedanie zmlúv z rokov 1997 a 1998.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu