Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Vo väzení až do smrti, Adamčovi potvrdili doživotie!

Branislav Adamčo
Branislav Adamčo (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Branislav Adamčo, považovaný za jedného z najchladnokrvnejších zabijakov na Slovensku, zostane za mrežami až do smrti. Tridsiatnikovi z Veľkých Kapušian Najvyšší súd potvrdil doživotie za vraždu a vydierania na juhovýchode Slovenska. Adamčo je už od novembra 2008 vo väzení za inú nájomnú vraždu, na dlhé roky za mreže pôjdu aj jeho údajní komplici.

Mafiánsky boss z Veľkých Kapušian na východe Slovenska dnes žiadal zrušenie svojho doživotného trestu, ktorý mu vlani vo februári udelil Špeciálny súd. Namietal zaujatosť senátu, spochybňoval svedkov i dôkazy a tvrdil, že celý proces bol zmanipulovaný. Najvyšší súd však jeho argumenty neuznal a trest mu potvrdil aj preto, aby bol jeho prípad výstrahou pre iných kriminálnikov. Trest mu neskrátil, pretože podľa senátu u Adamča nie sú veľké šance, aby sa zmenil.

"U obžalovaného Branislava Adamča išlo o veľmi, veľmi surový čin. Konal obzvlášť závažným, trýznivým spôsobom," zhodnotil senát Milana Karabína vraždu železničiara Arpáda Nistora z roku 2004. Muža podľa prokuratúry Adamčo zadusil za to, že s ním odmietol spolupracovať pri pašovaní cigariet.

Najvyšší súd potvrdil tresty pre väčšinu členov mafiánskej skupiny, napríklad 23-ročné väzenie pre Adamčovu pravú ruku Nikolu Pajdiča a 22-rokov pre ďalšieho člena gangu Jozefa Balogha. Celú skupinu odsúdili aj za pýtanie "výpalného" od podnikateľov a podpálenie niekoľkých erotických salónov na východe Slovenska. Okrem toho skupina čelila obžalobe z nedovoleného ozbrojovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu