Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Pojednávanie s údajným bosom Adamčom opäť odročili

Branislav Adamčo
Branislav Adamčo (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Ani na tretí pokus sa nepodarilo začať pojednávanie so skupinou údajného bosa východoslovenskej mafie Branislava Adamča. Gang mal pred šiestimi rokmi zavraždiť ženu a chlapca (10). Senát pojednávanie odročil na neurčito.

Podľa vyšetrovateľa mali členovia Adamčovho gangu vraždiť v decembri 2004 pri Bratislave. Svoje obete však zastrelili omylom, namierené mali vraj na bývalého policajta Juraja G., v ktorého aute obe sedeli.

Z vraždy sú obvinení okrem údajného šéfa skupiny aj ďalší traja muži. Hlavný obvinený - Karol Mello, ktorý je údajne organizátor celej akcie, je momentálne na úteku.

Senát dnes pojednávanie odročil, pretože Adamčo so svojim obhajcom namietali, že hlavné pojednávanie sa nemôže začať. Obžaloba bola vraj v minulosti verejne prejednaná iba „formálne“. Tvrdili, že nebol určený rozsah a spôsob dokazovania.

“Pre čistotu veci, aby neboli pochybnosti o procesných otázkach," vysvetlil predseda senátu dnešné rozhodnutie. Na zasadnutí sa vraj určí len rozsah dôkazov. Z dôvodu, aby sa predišlo prípadným nedorozumeniam napokon s postupom súhlasila aj prokuratúra, i keď podľa nej nebolo verejné pojednávanie nutné.

Branislava Adamča zatkli v apríli 2006 v Maďarsku a vydali ho na Slovensko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu