Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

V nemocniciach ostávajú po masakre štyria ľudia, Čecha operujú

Miesto streľby v Devínskej Novej Vsi
Miesto streľby v Devínskej Novej Vsi (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V bratislavských nemocniciach dnes ostanú ešte štyria zranení po masakre, pri ktorej strelec v Devínskej Novej Vsi sedem ľudí zavraždil a 15 zranil. Stav zranených sa postupne zlepšuje, najvážnejšie zranený český občan dnes podstúpi kontrolnú operáciu. Dnes to povedali zástupcovia nemocníc.

"Prepúšťame dnes ďalších zranených, u nás tak ostanú traja pacienti, stav dvoch z nich sa postupne a primerane zraneniam zlepšuje," uviedla hovorkyňa bratislavskej univerzitnej nemocnice Rút Geržová. Zranený český občan (33), ktorý utrpel vážne poranenie v oblasti panvy a brušnej dutiny, dnes podstúpi kontrolnú operáciu. Tá podľa Geržovej overí stav vnútorných štruktúr.

V nemocničnom ošetrení ostáva aj pacient v nemocnici sv. Michala. Jeho stav sa podľa riaditeľa nemocnice Mariana Križka zlepšuje, muž utrpel čistý priestrel ramena. Pacienta nemocnica plánuje prepustiť v utorok, poznamenal Križko.

Streľba v Devínskej Novej Vsi nemá v histórii Slovenska obdobu. Muž zabil šesť ľudí z jednej rodiny, siedmu obeť útočník zasiahol zrejme náhodne, keď strieľal po okolitých bytovkách. Pri zákroku polície spáchal člen klubu športovej streľby samovraždu.

Motív strelca nie je známy. Muž mal podľa prezidenta policajného zboru Jaroslava Spišiaka, ktorého dnes cituje denník Hospodárske noviny, vo svojom byte až 9000 nábojov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu