Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Stav zranených po masakre sa nemení, Čech v umelom spánku

Miesto neštastia Zobraziť galériu (7)
Miesto neštastia (Zdroj: SITA)

BRATISAVA - Zdravotný stav zranených po pondelkovej streľbe v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves sa podľa nemocníc počas víkendu výraznejšie nezmenil.

Všetci sú stabilizovaní, povedali ich zástupcovia. V umelom spánku zostáva naďalej 33-ročný Čech. Útočník Ľubomír Harman v pondelok samopalom usmrtil sedem ľudí a po zásahu od policajtov sa sám zastrelil. Zranil tiež ďalších 15 ľudí.

V zariadeniach, ktoré patria pod bratislavskú univerzitnú nemocnicu, je v opatere lekárov osem pacientov. "Ich stav sa výraznejšie nezmenil," povedala hovorkyňa Rút Geržová. Poznamenala, že niektorých z nich by mohli prepustiť začiatkom budúceho týždňa. "Všetko závisí od zdravotného stavu," dodala. Jedného zo zranených zasiahla guľka zo samopalu do kľúčnej kosti a pľúc, ďalších do brucha, končatín aj hlavy. Nezmenil sa tiež stav zraneného Čecha, ktorý zostáva v umelom spánku.

Jeden pacient s priestrelom ramena zostáva naďalej hospitalizovaný vo vojenskej nemocnici Svätého Michala. "Určite ho dnes nepustia, v prípade dobrého vývoja skôr v priebehu budúceho týždňa," povedal dnes hovorca ozbrojených síl Milan Vanga. Dodal, že život pacienta nie je ohrozený a je v stabilizovanom stave.

Streľba v Devínskej Novej Vsi nemá v histórii krajiny obdobu. Muž zabil šesť ľudí z jednej rodiny, siedmu obeť útočník zasiahol zrejme náhodne, keď strieľal po okolitých bytovkách. Motív strelca nie je známy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu