Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Lipšic kritizuje denník, prešetrujú únik fotografií z masakry!

Miesto streľby v Devínskej Novej Vsi
Miesto streľby v Devínskej Novej Vsi

BRATISLAVA - Polícia prešetruje únik fotografií z miesta masakra, ktorý sa stal v pondelok dopoludnia v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Fotografie včera zverejnil denník Plus1deň a popoludní sa k tomuto kroku vyjadril kriticky minister vnútra Daniel Lipšic (KDH).

Minister zverejnenie týchto fotografií považuje za prejav hrubej neúcty k obetiam a pozostalým. "Pred publikovaním podobných záberov by mali aj médiá zvážiť etické kritériá," uviedol v ministerskom stanovisku hovorca rezortu vnútra Gábor Grendel. Ministerstvo vnútra tiež uviedlo, že podľa doterajších zistení tieto fotografie nepochádzajú z vyšetrovacieho spisu.

"Prípad sa naďalej prešetruje," informovalo ministerstvo vnútra. Agentúra sa snaží získať aj stanovisko redakcie denníka Plus1deň.

Po vyčíňaní strelca zostalo osem mŕtvych tiel vrátane jeho vlastného. Päť členov jednej rodiny zastrelil muž (48) v byte na ulici Pavla Horova, ďalšieho z ich príbuzných vo vchode domu. Jednou z obetí bola žena, ktorú zabila strela na balkóne. Nakoniec zomrel aj strelec, ktorý sa po zásahu z policajnej zbrane sám zastrelil.

Po streľbe zostalo zranených pätnásť ľudí, väčšinou mali strelné poranenia. Do bratislavských nemocníc previezli trinásť pacientov, dvoch ošetrili na mieste činu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu