Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hlina bude kandidovať, ak sa mesto neospravedlní

Alojz Hlina ohlásil kandidatúru
Alojz Hlina ohlásil kandidatúru (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Občiansky aktivista a podnikateľ Alojz Hlina bude kandidovať na primátora Bratislavy iba v prípade, že mesto nevyjadrí ľútosť nad prípadom pani Neumüllerovej z pasáže Luxor z centra Bratislavy. Uviedol to dnes na brífingu o vyhlásení svojej kandidatúry na post primátora pred cintorínom v Slávičom údolí.

Dôvod, prečo si na ohlásenie svojej kandidatúry zvolil miesto pred cintorínom, je práve prípad pani Neumüllerovej. "Na cintoríne v Slávičom údolí je pochovaná 87-ročná pani Neumüllerová, ktorá posledné mesiace svojho života prežila bez vody, bez elektriny a tak, že svoju potrebu musela vykonávať do igelitového vrecúška. Tento prípad sa nestal na Kaukaze, nestal sa v Groznom, stal sa v Bratislave v centre mesta. Stal sa v Luxorke a ja som bol jej sused," uviedol Hlina. Podľa Hlinu mesto predalo budovu s vecným bremenom a nový majiteľ sa k obyvateľom správal "ako na Kaukaze".

Hlina údajne poslal niekoľko listov bývalému primátorovi Petrovi Kresánkovi aj súčasnému primátorovi Andrejovi Ďurkovskému, aby v prípade niečo urobili, mesto však na tieto listy nereagovalo. "Mesto musí prijať uznesenie k tomuto prípadu, že mu je ľúto pani Neumüllerovej a urobí do budúcna všetko tak, aby sa takýto prípad neopakoval. To je mojou agendou. Ak sa mesto do týždňa vyjadrí k tejto kauze a prijme uznesenie, že mu je ľúto tejto panej, tak nebudem kandidovať," uviedol Hlina. V prípade, že sa mesto neospravedlní, Hlina plánuje ohlásiť kandidatúru na primátora hlavného mesta a ponúkne konkrétne riešenia na konkrétne problémy Bratislavy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu