Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hlina: Ak príde ponuka, zvážim účasť na voľbách

Alojz Hlina Zobraziť galériu (2)
Alojz Hlina

BRATISLAVA - Na predčasných parlamentných voľbách, ktoré sa budú konať 10. marca 2012, by sa mohol zúčastniť aj občiansky aktivista Alojz Hlina. Pripustil to dnes pri príležitosti brífingu k téme zneužívania sociálnych dávok zo strany niektorých rodičov.

"Pokiaľ niektorá relevantná politická strana sa bude tejto téme venovať zodpovedne a nie politicky, tak budem pripravený s ňou komunikovať," uviedol. Nepozdáva sa mu však, že sociálne otázky, ako aj tému rómskej menšiny, dnes väčšina strán vníma z politického hľadiska.

"Ja sa bojím, že niekto zase bude dva dni pred voľbami chodiť po rómskych osadách a sľubovať hory-doly. Tomu by sme mali naozaj zabrániť," pokračoval. Ak však príde nejaké ponuka, Hlina očakáva, že pôjde o subjekt "od stredu napravo".

Stranu nezávislých osobností zvažoval v minulosti líder Obyčajných ľudí Igor Matovič. Hlina však na jej kandidátke zrejme nebude. Podľa vlastných slov nepozná obsah "tohto projektu". "Mne je ťažko presadzovať a presviedčať niekoho o ňom, keď sám ho ešte nepoznám," povedal.

Hlina nevylúčil ani založenie svojej vlastnej politickej strany. Politický subjekt s pracovným názvom Demokrati stredu – Jeruzalem však do marcových volieb určite nepôjde. "To už sa nedá ani teoreticky stihnúť," povedal.

Alojz Hlina sa v roku 2010 uchádzal o post primátora Bratislavy ako nezávislý kandidát. Krátko pred konaním volieb sa však rozhodol vzdať svojej účasti. Pri predvolebných prieskumoch vtedy dosiahol výsledok do dvoch percent.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu