Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Parlament začal rokovať o programe vlády Radičovej

Rokovanie parlamentu
Rokovanie parlamentu (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Parlament začal dnes popoludní rokovať o programe vlády premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS). Hlasovanie o programe bude spojené s vyslovením dôvery vláde. Nie je jasné, kedy by sa o ňom mohlo hlasovať. Očakáva sa však, že koalícia materiál schváli a vláda dôveru získa.

Vláda chce podľa návrhu zlepšiť kondíciu verejných financií. Zásadným reformám sa kabinet vyhol. Zmeniť chce však viaceré zákony, ktoré presadila bývalá vláda Roberta Fica (Smer-SD). Predseda najsilnejšej opozičnej strany Smer-SD návrh kritizoval. Tvrdil, že program je nerealizovateľný.

Poslancom predstaví návrh premiérka Radičová. Zákonodarcovia by potom o ňom mali rokovať v parlamentných výboroch a neskôr v rozprave. Nie je jasné, koľko členov parlamentu vystúpi v debate. Očakáva sa však búrlivá diskusia medzi zástupcami koalície a opozície.

Na prijatie programového vyhlásenia a vyslovenie dôvery potrebuje kabinet podporu aspoň 76 zo 150 zákonodarcov. Koalícia má 79 mandátov. Stredopravá vláda štyroch strán nastúpila do funkcií začiatkom júla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu