Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

V zrážke pri Lučenci 4 autá, jeden vodič neprežil

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Tragické následky mala čelná zrážka pri Tomášovciach (okr. Lučenec), pri ktorej sa vo štvrtok popoludní zrazila dodávka Mercedes Benz s nákladným vozidlom MAN.

Podľa polície Banskobystričan s dodávkou (28) prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s nákladným MAN-om, ktorý riadil vodič (46) zo Zvolena. Nákladný MAN po zrážke vyšiel za krajnicu, kde narazil do svahu. Dodávku po náraze odhodilo na ľavú stranu do svahu a opäť do pravého jazdného pruhu.

Po zrážke do dodávky ešte narazil vodič Peugeotu 307, ktorý nestihol ubrzdiť. Odtrhnuté rezervné koleso z nákladného auta navyše zasiahlo Škodu Favorit. Následky havárie boli tragické. Vodič (46) nákladného auta na mieste zahynul, jeho spolujazdec (31) a vodič (29) Peugeotu z Lovinobane utrpeli ľahké zranenia s dobou práceneschopnosti sedem až 10 dní. Vodič Mercedesu utrpel zranenia, z ktorých sa bude liečiť viac ako 6 týždňov, šofér (48) Škody Favorit vyviazol len s poškodeným autom.

Alkohol u vodičov Peugeotu a Škody Favorit nezistili. Vodičovi Mercedesu v nemocnici odobrali vzorka krvi a moču, u vodiča nákladného auta bude alkohol zisťovaný pri pitve. Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na 33 tisíc eur. Príčinu nehody a mieru zavinenia polícia stále vyšetruje. Informovala o tom banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu