Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Dlhovali vyše milióna, skončili na ulici!

Neplatič sa stihol vysťahovať skôr ako prišiel exekútor.
Neplatič sa stihol vysťahovať skôr ako prišiel exekútor.

ROŽŇAVA - Z trojizbového bytu včera pod dohľadom exekútora a polície vysťahovali na ulicu najväčšieho neplatiča. V rožňavskom Stavebnom bytovom družstve (SBD) si vydýchli: dlh päťčlennej rodiny Milana F. totiž dosiahol neuveriteľných 1,1 milióna korún!

"S týmto neplatičom sme sa naťahovali od novembra 2001. Na nájomnom nám dlhoval 310-tisíc a poplatky z omeškania sa vyšplhali na 890-tisíc Sk, ktoré sa ročne úročia až 90-percentami!" povedala riaditeľka SBD Zuzana Pavelková. Nájomník neplatil a neustále sa odvolával. "Využil všetky opravné prostriedky. Súd mu povolil odklad exekúcie, potom mu nevyhovoval náhradný byt," dodala.

Rekordný neplatič však po včerajšku definitívne prišiel o strechu nad hlavou. Byt stihol sám vypratať, údajne sa presťahuje do podnájmu. "Pred 14 rokmi ma prepustili z bane. S manželkou, dvoma deťmi a vnučkou sme mali mesačne na prežitie iba 4 500 Sk. Ako máme platiť 6?000 za byt?" pýta sa. Za sedem dní je to v Rožňave už druhé deložovanie. Proti neplatičom však SBD bude i naďalej postupovať nekompromisne: od nezodpovedných nájomníkov budú súdnou cestou vymáhať aj poplatky za omeškanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu