Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Košičan si mal objednať vraždu manželky, proces odročili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Krajský súd v Košiciach odročil na neurčito proces so 47-ročným Milošom Ď, ktorý je od roku 2003 obžalovaný z prípravy vraždy svojej manželky. Keďže podnikateľ opakovane neprišiel na pojednávanie, súd na neho vydal príkaz na zatknutie. Ak obžalovaného vypátra polícia, súd potom rozhodne, či ho vezme do väzby.

Podľa obžaloby Krajskej prokuratúry v Košiciach si Miloš Ď. v roku 2002 objednal u osoby, ktorá vystupoval pod menom Miroslav, zavraždenie svojej manželky. Prokuratúra tvrdí, že sa dohodli na sume 200-tisíc korún (6 638,78 €)a 25-tisíc korún (829,85 €) obžalovaný „vykonávateľovi“ vopred odovzdal „na výdavky“. V skutočnosti išlo o policajného agenta, ktorý bol na podnikateľa nasadený. Motívom prípravy vraždy mal byť spor o lukratívnu nehnuteľnosť v centre Košíc, ktorú mali manželia v spoluvlastníctve.

V kauze krajský súd vyniesol doteraz tri rozsudky. Prvými dvoma odsúdil Miloša Ď. na mimoriadne znížený trest päť rokov väzenia, tretím na 12 rokov. Všetky rozsudky zrušil Najvyšší súd SR a prvostupňovému súdu nariadil doplniť dokazovanie.

Miloš Ď. svoju obhajobu postavil na verzii, že celý skutok vyprovokoval agent. Tvrdil, že on mal pred ním strach, preto pristúpil na úlohu objednávateľa, ale vykonanie vraždy sa snažil neustále odďaľovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu