Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zavraždil svoju babičku, po 11 rokoch sa udal

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia objasnila trestný čin vraždy starenky (74) z januára 1999, ktorý bol v tom čase uzavretý ako samovražda. Priznal sa k nej spontánne vnuk obete Jozef K. z Košíc, keď ho polícia zadržala v súvislosti s obvinením z trestného činu neplnenia povinnej výživy.

Ako na dnešnej tlačovej besede informoval krajský policajný riaditeľ Marián Slobodník, Jozef K. sa priznal, že svoju starú mamu zo Zvolena, u ktorej vtedy dočasne býval, za pomoci svojej vtedajšej manželky omámil liekmi a uškrtil šnúrou na bielizeň. Ešte predtým ju omámenú donútil napísať rozlúčkový list, ktorý mal obsahovať priznanie k samovražde.

Následne spolu s manželkou zavraždenú zavesili do skrine a odišli do mesta svojho trvalého bydliska v Košiciach. Po troch dňoch sa vrátili a tváriac sa, že našli starú mamu obesenú, zavolali susedov a záchranku.

Podľa Slobodníka má na vražde značný podiel aj vtedajšia manželka Jozefa K., po ktorej v súčasnosti polícia aj s pomocou Interpolu pátra. Na spáchanie tohto činu sa podľa výpovede Jozefa K. pripravovali niekoľko týždňov. Motívom bolo získanie bytu po zavraždenej, ktorý však nakoniec zdedila iná jej príbuzná.

Obvinený sa k vražde podľa vlastnej výpovede priznal preto, lebo ho ťažilo svedomie. Podľa polície je jeho výpoveď dôveryhodná. "Myslíme si, že hovorí pravdu, že sa v ňom ozvalo svedomie," uviedol Slobodník. Dodal, že zo spisu si preveril aj vtedajší postup policajtov pri objasňovaní smrti starenky a nezistil žiadne pochybenie. Všetky dôkazy vrátane rozlúčkového listu vtedy nasvedčovali, že ide o samovraždu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu