Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ukradnuté káble aj stroj odniesli do zberu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA/PREŠOV - Do zberných surovín si to namieril zlodej, ktorý z areálu humenskej firmy ukradol stroj slúžiaci na výrobu LDP. S funkčným strojom išiel rovno do zberne druhotných surovín. Firme spôsobil škodu za viac ako 26 500 eur.

Zlodej skončil v krátkom čase v rukách policajtov, vyšetrovateľ Humenčana (33) obvinil z krádeže.

Do zberných surovín sa vybrali aj zlodeji (29 a 44 r.) zo Sačurova vo Vranovskom okrese, ktorí zo stĺpov popri železničnej trati ukradli sto metrov medeného kábla. Zlodeji tým prerušili prevádzku svetelného signalizačného zariadenia. Ako informoval zástupca prešovskej policajnej hovorkyne Daniel Džobanik, káble odrezali nožom a opálili na ohni.

Meď potom predali v zberných surovinách. Škody, ktoré napáchali, presiahli 255 eur. Vyšetrovateľ ich obvinil z poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia, stíhaní sú na slobode.

Medené káble zmizli aj zo zavlažovacích zariadení vo Veľkej Lomnici v okrese Kežmarok. Neznámy zlodej vošiel do areálu výskumného a šľachtiteľského ústavu, na skleníku vypáčil dvoje dvere a z dvoch zavlažovacích zariadení odrezal dva kusy stometrového kábla. Škody presiahli 300 eur. V tomto prípade polícia po páchateľovi pátra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu