Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Langoš nakričal na Banáša!

Naposledy vraj Langoša vytočilo, keď mu poslanec oživil spomienku na čudné prepadnutie jeho manželky Gabriely.
Naposledy vraj Langoša vytočilo, keď mu poslanec oživil spomienku na čudné prepadnutie jeho manželky Gabriely.

BRATISLAVA - Medzi šéfom Ústavu pamäti národa (ÚPN) Langošom a poslancom SDKÚ Banášom sa začala vojna. Podľa očitých svedkov je nevraživosť evidentná a napätie by sa dalo krájať.

Naposledy vraj Langoša vytočilo, keď mu poslanec oživil spomienku na čudné prepadnutie jeho manželky Gabriely. A Langoš otázky ohľadom tejto škandalóznej príhody veru nemá rád. Banáš žiadal vysvetlenie, no Langoš to pochopil po svojom a prepadnutie ostáva naďalej záhadou.

K incidentu medzi šéfom ÚPN a poslancom došlo na zasadnutí parlamentného výboru pre ľudské práva. Banáš chcel od Langoša vysvetlenie okolnosti prepadu jeho manželky, ktorá sa v roku 2003 potulovala po Prahe s dvomi miliónmi v kabelke. Namiesto vysvetlenia, ktorého sa, mimochodom, dodnes nedostalo ani novinárom, sa poslanec dočkal reakcie, ktorá mu vyrazila dych. "Kričal, že čo si to dovoľujem. Že na to sa ho ešte nikto nedovolil spýtať," potvrdil incident Banáš. Langošovu verziu sa Novému Času nepodarilo získať. Šéf ústavu je prakticky nedosiahnuteľný a hovorca ÚPN Dzurjanin nás odbil, že "nejde o záležitosti ústavu, a tak sa k tomu nebudem vyjadrovať".

Napätie medzi Langošom a Banášom vzniklo, keď sa na svetlo dostali zväzky ŠtB, v ktorých poslanec figuruje ako agent s krycím menom Lotos. Odvtedy sa snaží v parlamente presadiť novelu zákona o pamäti národa. Banáš chce, aby ústav mohol znalcom vydať originál zväzku ŠtB, aby tí mohli preskúmať, či je pravý.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu