Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

V Poluse zaviedli parkovné

Po troch hodinách platí vodič cez týždeň sto korún
Po troch hodinách platí vodič cez týždeň sto korún

BRATISLAVA - Pobyt v nákupnom centre na Vajnorskej ulici sa cez týždeň riadne predraží. Polus totiž zaviedol poplatok za parkovanie. Odvčera zaplatíte 100 korún za hodinu. Plateniu sa vyhnete, iba ak tam strávite menej ako tri hodiny.

Cez týždeň sú zadarmo iba prvé tri hodiny, potom platíte stovku za hodinu. Víkendy nie sú zatiaľ spoplatnené. To je výsledok nového parkovacieho systému, ktorý zaviedli v nákupnom centre Polus. "Nie je to pre nás dobré, a už vôbec nie pre zákazníkov. Myslím si, že príde menej ľudí, z čoho vyplývajú nižšie tržby," povedala majiteľka prenajatého obchodu v nákupnom centre.

Vedenie Polusu zaviedlo poplatky po tom, čo obyvatelia lokality začali dlhodobo využívať parkoviská obchodného centra. "Najväčším problémom bolo celodenné bezplatné parkovanie zo strany pracujúcich z blízkeho okolia," vyhlásil marketingový riaditeľ Polusu Radovan Okrucký. Spoločnosť sa neobáva, že by týmto krokom stratili zákazníkov. "Tri hodiny sú dostatočný čas na nákupy či posedenie s priateľmi," dodáva Okrucký.

Za parkovanie sa nikde v podobných centrách neplatí. "V tejto chvíli nechystáme nič podobné. Bolo by to nekorektné a neefektívne voči zákazníkom," dodáva Miroslav Danko z nákupného centra Aupark.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu