Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Ministrovi Baškovi v Púchove zakázali vstup do školy

Jaroslav Baška
Jaroslav Baška

TRENČÍN – Mesto Púchov dnes nepustilo na základnú školu ministra obrany Jaroslava Bašku (Smer-SD), ktorý chcel s deťmi oslavovať Medzinárodný deň detí. Informovala o tom televízia TA3.

Dôvodom bolo všeobecne záväzné nariadenie mesta, ktoré návštevy politikov na pôde základných škôl zakazuje. Primátor Marián Michalec (nezávislý) tiež pre televíziu povedal, že v čase predvolebnej kampane je Baškova prítomnosť na škole nevhodná. Preto sa postaral, aby ministrovi v príchode zabránili. Pred budovou školy dokonca stáli mestskí policajti.

Baška mal na škole spolu s vojenskými profesionálmi predstaviť slovenské ozbrojené sily. Školákom mali predviesť aj zásah vojenskej polície, ukážku obrnených vozidiel a zbraní. Keď v Púchove nepochodil, išiel rovno do školy v Lednických Rovniach, ktoré mal podľa zverejneného programu v pláne navštíviť po Púchove. Baška pre TA3 uviedol, že s niečím podobným sa nikdy nestretol, nech bol primátorom mesta kandidát akejkoľvek strany. Tiež povedal, že o predvolebnej kampani nemohla byť reč, keďže deti na základných školách nie sú voliči. Dodal, že ako Púchovčanovi je mu to obzvlášť ľúto.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu