Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na Myjave stav ohrozenia, v Podbranči zaplavilo cesty

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/MYJAVA - Na vodnom toku Myjava a jej prítokoch platí tretí stupeň povodňovej aktivity - stav ohrozenia. V dôsledku dvoch intenzívnych búrok v pondelok večer náhle stúpla rieka Myjava a jej prítoky. Voda zaplavila domy v časti Trnovce a Turá Lúka a festivalový areál Trnovce. Hasiči museli odčerpávať vodu zo záhrad, pivníc a garáží. Uviedol to pre TA3 hovorca mesta Marek Hrin. Predpokladá, pokiaľ nepríde búrka, situácia by už mala byť pokojná.

Nočná búrka opäť spôsobila na rieke Myjava lokálne povodne. V obci Podbranč v Senickom okrese voda zaplavila polia a cesty len deň po tom, ako obec odvolala tretí povodňový stupeň po predošlých povodniach.

Podľa starostky Viery Končitej bol krízový štáb na nohách celú noc. V súčasnosti je už situácia stabilizovaná a odstraňujú následky povodní.

„Voda sa vrátila do koryta, ale všetko okolo je podmáčané. Stĺpy popadali, na cestách sú nánosy blata. Budeme to dávať do poriadku celý deň,“ uviedla. Štátna cesta cez obec je uzavretá.

Najviac škôd podľa Končitej vzniklo poľnohospodárom. Voda stojí na poliach, zaplavila asi polovicu z nich. Obci vznikli škody najmä na cestách a priepustoch. Zatiaľ ich ešte nevyčíslili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu