Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Svadobný podvodník na úteku vypadol cez okno

Zdenko Pašinský Zobraziť galériu (3)
Zdenko Pašinský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Najhľadanejšieho slovenského svadobného podvodníka zadržali v Čechách. Zdenka Pašinského (33) chytili po vyše 15 rokoch v Prahe. Pred policajtmi chcel ujsť cez okno, spadol a skončil v nemocnici.

Zdenka hľadali na Slovensku aj v Čechách už od jesene 1994 pre jeho prvé krádeže. Žil pod rôznymi menami a nezanechával po sebe skoro žiadne stopy. Ako informoval hovorca Prezídia PZ Viktor Plézel, ženy, ktoré si získal, obral o nemalé úspory. Okrem zlomených sŕdc tak narobil aj škody, ktoré sa neraz pohybovali v státisícoch korún.

Spolupráca slovenských pátračov s českými kolegami a aj za pomoci občanov sa vyplatila, v piatok ho prekvapili v byte jeho ďalšej obete, ktorá ho poznala pod iným menom ako dôveryhodného podnikateľa. Ako uviedol Plézel, Pašinskému sa podarilo zabuchnúť bezpečnostné dvere bytu na 10. poschodí, ujsť chcel cez okno.

Pri zliezaní po stene budovy po hromozvode sa neudržal a spadol na zem z výšky medzi desiatym a piatym poschodím. Po páde upadol do bezvedomia, policajti mu poskytli prvú pomoc. V súčasnosti je hospitalizovaný v nemocnici v Prahe, podľa vyjadrenia lekárov je jeho stav vážny, ale stabilizovaný.

Po uzdravení ho čaká 2,5 ročné väzenie v Českej republika a množstvo ďalších súdnych procesov za podvody spáchané v oboch štátoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu