Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Zadržali viac ako pol kila heroínu za 106 tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/MALACKY - Polícia zadržala začiatkom mája v Malackách a okolí viac ako pol kila heroínu. Dalo by sa z neho vyrobiť 10.600 jednorazových dávok, hodnota drogy na čiernom trhu by dosiahla 106.000 eur. Informovala o tom dnes hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Pri akcii pod krycím názvom "Lekvár" urobili policajti dve domové prehliadky a dve prehliadky ďalších priestorov. Zadržali troch mužov, dvaja z nich sú bratia. Vyšetrovateľ všetkých obvinil z obzvlášť závažného drogového zločinu, sú stíhaní vo väzbe. V prípade dokázania viny pred súdom im hrozí väzenie na 15 až 20 rokov.

Nájdené množstvo heroínu patrí k väčším úlovkom polície, ktorá zvykne informovať o zaistení menších množstiev dávok drogy. Vlani na jeseň sa však policajtom podarilo zadržať osem kilogramov heroínu v odhadovanej hodnote 1,35 milióna eur, ktoré do Bratislavy priviezol z macedónskeho Skopje kuriér. Oveľa väčšie množstvo heroínu objavili v máji 1995, keď na hraničnom priechode Medveďov v kamióne riadenom tureckým vodičom zaistili viac ako sto kilogramov tejto drogy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu