Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V bruchu prevážal kokaín, potreboval peniaze na volebnú kampaň

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LAGOS - Nigérijská polícia zatkla tamojšieho politika, ktorý mal v žalúdku dva kilogramy kokaínu. Jeho predajom chcel zrejme financovať volebnú kampaň. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

Eme Zuru Ayortora (52) zatkli na medzinárodnom letisku Murtaly Mohammeda v bývalom hlavnom meste Lagos. Podľa britského spravodajského serveru BBC bol na ceste do Frankfurtu. Telesné skenery v jeho žalúdku odhalili nepravidelnosti. Podľa úradov sa v jeho žalúdku nachádzalo sto balíčkov drogy.

Politik chce kandidovať vo voľbách do regionálneho parlamentu v štáte Edo v roku 2011. Úradom údajne oznámil, že potrebuje peniaze, pretože posledná volebná kampaň v roku 2007 ho vraj zruinovala. Nigérijský protidrogový úrad informácie o prípade zverejnil v pondelok. Muž bol zatknutý pred dvoma týždňami, obvinenie zatiaľ nebolo vznesené.

Predpokladá sa, že Ayortor, ktorý je pôvodným povolaním farmaceut a študoval v USA na Wisconsinskej univerzite, je súčasťou širšej siete. "Množstvo kokaínu, ktoré sme odhalili, je veľké," povedal BBC nemenovaný činiteľ. "Domnievame sa, že to nebol jeho prvý pokus pašovať drogy."

Nigérijskí politici pred voľbami zháňajú veľké množstvo peňazí, ktorými potom uplácajú členov volebnej komisie a platia si gangy mladých mužov, ktoré zastrašujú voliča.

Nigéria je významným tranzitným miestom pre pašovanie drog z Latinskej Ameriky a Ázie na európsky a americký trh. Vlani v krajine zaistili viac ako 300 ton narkotík. V prímorskom Lagose majú úrady na boj s narkotikami pri kontrole veľkého prístavu, letísk a pozemných hraníc, k dispozícii len štyroch stopovacích psov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu