Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Škandál: 18 985 falošných lístkov MHD!

BRATISLAVA - V hlavnom meste sa objavilo more falošných lístkov na hromadnú dopravu. V 13 novinových stánkoch sa podarilo nájsť takmer 19-tisíc falzifikátov!

"Prípad registrujeme ako trestný čin porušovania práv ochrannej známky a obchodného mena. Nechceme o veci podrobnejšie informovať, pretože by to mohlo zmariť vyšetrovanie," povedala policajná hovorkyňa Silvia Miháliková. Lístky skúmajú policajti v Kriminalistickoexpertíznom ústave. Falzifikáty sú natoľko kvalitné, že s ich identifikáciou majú problémy aj samotní špecialisti.

Dopravný podnik (DP) spolu so Slovenskou obchodnou inšpekciou (SOI) pri kontrole našli 18 985 falošných, zväčša 10- a 30- minútových lístkov. Podľa slov riaditeľa SOI pre Bratislavský kraj Ľuboša Opálku pracovníci skontrolovali 13 stánkov, ktoré vlastní 5 podnikateľských subjektov. "Pri kontrole sme chytili aj jedného z majiteľov s igelitkou s lístkami v hodnote 100-tisíc korún," vysvetľuje Opálka. Dotyčným podnikateľom hrozí pokuta od SOI až do výšky 2 miliónov korún.

"Podnik podal trestné oznámenie. Po ukončení šetrenia si budeme uplatňovať náhradu škody," píše sa v stanovisku riaditeľa obchodného rezortu DP Jozefa Šujana, podľa ktorého ide o druhý prípad od roku 2000, odkedy začal platiť tarifný systém. Tlač lístkov zabezpečuje pre spoločnosť zahraničný dodávateľ, ktorý dodáva lístky podľa potreby. Na území Čiech a Slovenska tlačí lístky pre dopravné podniky 5 až 7 dodávateľov. "Tlač lístkov je teoreticky schopná realizovať každá dobre technologicky vybavená tlačiareň," dodal Šujan.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu