Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Študenti bili muža vo vlaku tyčou, chceli notebook

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/ŽIAR N. HRONOM - Traja študenti (17) z Novej Bane a Kozároviec so slovami: „Davaj notebook!“ udreli cestujúceho (24) vo vlaku niekoľkokrát teleskopickou tyčou. Muž si notebook ubránil, no tínedžerom ako mladistvým hrozí trest až šesť rokov.

Študenti, ktorých už obvinili zo zločinu lúpeže, chodia na strednú školu v Tlmačoch. V stredu 24. marca popoludní cestovali v osobnom vlaku na trati Žarnovica – Nová Baňa. Jeden z nich dával pozor na chodbe vlaku, druhý vošiel do kupé, kde sedel muž s notebookom. Tínedžer mu povedal: „Davaj notebook!“ a hneď sa pustil do cestujúceho teleskopickou tyčou. Niekoľkokrát ho s ňou udrel do hornej časti tela. Tretí zo študentov využil ich konflikt a zo sedadla vzal notebook. No napadnutý muž sa nedal a vytrhol mu ho naspäť z rúk.

Muža pri útoku tyčou nezranili. Obvinených študentov stíhajú na slobode. Ako mladistvým im hrozí za tento trestný čin polovičný trest zo sadzby sedem až dvanásť rokov. Informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu