Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Obvinili muža, ktorý v Sp. Vlachoch napadol učiteľku

ilustračné foto
ilustračné foto

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Policajti obvinili muža (41) zo Žehry, ktorý v Základnej škole v Spišských Vlachoch napadol učiteľku.

Incident sa stal 21. apríla. Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová, muž čelí obvineniam z výtržníctva, v prípade odsúdenia môže stráviť za mrežami až dva roky.

Tridsaťšesťročná učiteľka vyviazla s ľahkými zraneniami, ktoré si nevyžiadali lekárske ošetrenie. Útok odsúdil aj podpredseda vlády Dušan Čaplovič aj ministerstvo školstva. Podľa Čaploviča táto udalosť potvrdzuje, že bolo správne zvýšiť ochranu učiteľov ich zaradením medzi verejných činiteľov.

Podľa medializovaných informácií učiteľku napadli počas vyučovania. Do 8.C triedy sa preniesol konflikt medzi dvoma rodinami v osade v obci Žehra. Žiak so žiačkou sa ostro pohádali, k slovu sa dostali aj päste. Keď zasiahol triedny učiteľ, ktorý žiakov od seba odstrčil, podľa riaditeľa školy vzala žiačka do ruky mobil, povedala niekoľko viet po rómsky a rodičia boli o chvíľu v škole. Stretli tam učiteľku, ktorá s udalosťou nemala nič spoločné, napriek tomu sa stala obeťou útočníka. Incident upokojili až ďalší kolegovia z učiteľského zboru. Keďže nešlo o prvý podobný incident, učitelia podali trestné oznámenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu