Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Súdia muža, ktorý mal prepadnúť sudcu s rodinou

Obžalovaný Marek D. Zobraziť galériu (9)
Obžalovaný Marek D.

BANSKÁ BYSTRICA – Okresný súd dnes prijal obžalobu na Mareka D. (34), ktorý mal ešte minulý rok prepadnúť sudcu Slavoja Sendeckého a jeho rodinu v dome v Slovenskej Ľupči.

Podľa prokuratúry mal lúpiť preto, aby zabezpečil svoju partnerku a dieťa. Obžalovaný odmietol vypovedať a k činu sa nepriznal. Usvedčovať by ho však mali viaceré dôkazy. Najmä pachové stopy a krv, ktorá sa našla na rozbitom skle pri rodinnom dome.

Počas predbežného prejednania obžaloby požiadal sudcu o zabezpečenie svedeckých výpovedí, ktoré majú preukázať jeho nevinu. „Tvrdí, že nemal žiadne poranenie na ruke. Môžeme údajne nahliadnuť do jeho zdravotnej karty. Taktiež trvá na tom, že v čase lúpeže bol doma, čo môže potvrdiť aj výpis od mobilného operátora,“ prečítal z jeho žiadosti sudca.

Prokurátorka naopak trvala na predloženej obžalobe a vykonanie ďalších dôkazov odmietla. Sudca nakoniec obžalobu prijal a vytýčil hlavné pojednávanie na 8. a 10. júna.

Lúpež sa odohrala v novembri v roku 2009 v Slovenskej Ľupči pri Banskej Bystrici. Podľa obžaloby Marek D. (34) spolu so zatiaľ nezistenou osobu prišli k rodinnému domu v Slovenskej Ľupči v Banskobystrickom okrese. Preskočili plot a kladivom rozbili kuchynské okno, ktorým vošili do domu, kde bol v obývacej izbe na prízemí sudca Slavoj Sendecký a jeho manželka. Oboch spolu s ich dcérou zviazali páskou a prinútili ležať na zemi. Opakovane sa ich pýtali, kde majú trezor. Po príchode suseda ušli. Prípad pripomínal lúpežné prepadnutia, za ktoré súdili bývalých policajtov.

Marek D. bol doteraz päťkrát súdne trestaný prevažne pre majetkovú trestnú činnosť. Naposledy ho právoplatne odsúdili na päť rokov nepodmienečne 3. novembra 2009, len deň po tom, ako došlo k lúpeži u sudcu. V prípade preukázania viny v tomto prípade mu hrozí väzenie až na 12 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu