Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Bratislavský VW začne pracovať na tri zmeny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zamestnanci bratislavského závodu najväčšej slovenskej automobilky Volkswagen (VW) začnú od pondelka pracovať na tri zmeny. Informoval o tom dnes hovorca spoločnosti Vladimír Machalík.

Zvýšenie počtu pracovných zmien si podľa neho vyžiadal rastúci záujem o luxusné športovo-úžitkové vozidlá (SUV), v Bratislave sa z nich vyrába Volkswagen Touareg, Audi Q7 a Porsche Cayenne.

"Trojzmenná prevádzka začne od pondelka v montáži vozidiel SUV a príprave podvozkov pre vozidlá Volkswagen Touareg a Audi Q7," uviedol Machalík. Dodal, že spoločnosť personálne zabezpečí tretiu zmenu počas piatich dní v týždni vlastnými zdrojmi, pričom sa do bratislavského závodu vrátia zamestnanci, ktorí sú v súčasnosti na výpomoci v európskych závodoch koncernu.

Bratislavský závod VW v minulom roku vyprodukoval približne 106.000 vozidiel, čo je o 43 percent menej ako v roku 2008. Slovenská dcéra nemeckej automobilky tiež vlani výrazne znížila čistý zisk na 57 miliónov eur z predvlaňajších 282 miliónov eur. Výsledky firmy vlani poznačil pokles dopytu pre svetovú hospodársku krízu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu