Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mečiar nebude iniciovať podanie na ústavný súd

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar

BRATISLAVA - Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar nebude iniciovať podanie na ústavný súd v súvislosti s návrhmi zákonov o preukazovaní pôvodu majetku.

„Ja osobne som minule dosiahol, že ústavný súd povedal, je to porušenie ústavy. Reakcia bola, robí to, lebo sa bojí o Elektru. Tak poďme teraz inak robiť,“ uviedol Mečiar po hlasovaní s tým, že ak by niekto chcel zákony napadnúť na ústavnom súde a nevedel ako, tak mu pomôže. Pripomenul, že už zákon o preukazovaní pôvodu majetku z roku 2005 bol v rozpore s ústavou. „Nikto z toho nevyvodil politickú zodpovednosť, nikto nepovedal ľuďom prepáčte. Je to pokračovanie v tej istej chybe, tým viac, že teraz sa rušia už aj uznesenia ústavného súdu,“ konštatoval.

Predseda poslaneckého klubu SNS Rafael Rafaj sa zdržal hlasovania, návrhy ho nepresvedčili z obsahovej ani právnej stránky a považuje ich za jedny z najslabšie pripravených zákonov. Paradoxne, hlasoval za pozmeňujúce návrhy Daniela Lipšica z KDH, ktoré však nezískali dostatočnú podporu hlasov poslancov. „Uvidíme, čo prinesie tento zákon do praxe, jeho vykonateľnosť, na aký rebríček bonzovania sa dostane slovenský národ,“ poznamenal s tým, že národniari nateraz neuvažujú nad podaním na ústavný súd. Väčšina poslaneckého klubu SNS hlasovala za zákony o pôvode majetku. „Som milo prekvapený, že prešli oba návrhy,“ reagoval poslanec za SDKÚ-DS Peter Miššík.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu